Meet- en regeltechniek

De meet- en regeltechniek vormt samen met de besturing het hart van elke installatie. Hierbij is een efficiënte en zorgvuldige aanpak cruciaal. Vlasblom Paneelbouw Service voert dit uit met het oog op kwaliteit en deskundigheid. Wij zorgen ervoor dat elke technische installatie naar behoren en foutloos werkt.

Wat houdt meet- en regeltechniek in?

Deze techniek omslaat alle technieken die worden gebruikt om dynamische systemen te meten en te regelen. De algehele techniek bestaat uit twee losse componenten: de meettechniek en de regeltechniek. Beide componenten bevatten weer diverse technische systemen waar metingen bij worden gedaan. Het ene component kan niet zonder het andere. Als u niet eerst metingen uitvoert kan bijvoorbeeld niet de bestaande druk achterhaald worden. Zonder de regeltechniek kunt u vervolgens niet bepalen hoe hoog die druk moet zijn. Het is dus altijd belangrijk dat ze beide naar behoren worden uitgevoerd anders heeft u geen werkbare installatie.

Meettechniek levert essentiële informatie

Voordat u bijvoorbeeld de temperatuur of druk wilt aanpassen dient u eerst te weten wat de huidige stand van zaken is. De meettechniek levert u deze informatie op. Deze techniek meet bijvoorbeeld:

  • Tijd
  • Inhoud
  • Luchtdruk
  • Temperatuur
  • Snelheid

De meettechniek is heel gevoelig voor omgevingsfactoren. Om die reden is het ontzettend belangrijk dat de techniek goed is uitgevoerd en foutloos functioneert. Immers: als het meetinstrument niet goed is geïnstalleerd heeft u eigenlijk ook niets meer aan de regeltechniek omdat deze anticipeert op de informatie van de meettechniek. Het is daarom van belang dat u een opgeleide vakman deze techniek laat uitvoeren. Bij Vlasblom Paneelbouw Service hebben we vakbekwame meet en regeltechnicus in dienst die professioneel de meetinstrumenten installeert.

Regeltechniek voor de gewenste waarde

Met de regeltechniek kunt u de huidige informatie van bijvoorbeeld de temperatuur aanpassen naar een gewenste waarde. In de meeste gevallen zijn de gewenste waardes vastgelegd in een softwaresysteem met behulp van een interface. Deze interface is een paneel met knoppen. Onze meet en regeltechnicus zal het softwaresysteem op zo’n manier inrichten dat u bijna geen gebruik hoeft te maken van de interface. Op die manier blijft u doorgaans de gewenste waarde behouden.

Technische automatisering

Vlasblom Paneelbouw Service levert maatwerk

De inrichting van de meet- en regeltechniek is sterk afhankelijk van het pand waarin deze werkzaam moet zijn en uw gebruik. Als deskundige meet en regeltechnicus kunnen we adviseren zodat we voor u de beste situatie kunnen realiseren. Wij denken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact op
of vraag een offerte aan voor meet en regeltechniek.