Industriële verdeelkast op maat

Een industriële verdeelkast nodig? In de paneelbouw hebben wij geregeld te maken met industriële verdeelkasten bouwen. Een verdeelkast, groepenkast of verdeelinrichting is de plaats waar elektrische energie of stroom verdeeld wordt over de elektrische apparaten en machines binnen uw bedrijf. Verdeelkasten voor de industrie zijn uiteraard een stuk complexer dan die voor particulier gebruik. Om deze naar alle veiligheid te ontwikkelen is veel kennis en expertise nodig. De apparatuur moet namelijk geschikt zijn voor industriële omgevingen en complexe besturingssystemen. Daarnaast is het van belang dat de kast bij uw bedrijf en productieprocessen past. Bij Vlasblom kunnen wij u hiermee van dienst zijn.

Doel van verdeel- en schakelkasten

Een industriële verdeelkast of schakelkast heeft meerdere doeleinden:

  • Het verdelen van elektrische energie
  • Beveiliging van stroombanen
  • Beveiliging bieden voor installaties tegen lekstromen
  • Beveiliging bieden tegen omgevingsfactoren zoals vocht, stof en aanrakingen

Als het om een industriële verdeelkast gaat, zijn er hogere eisen wat betreft de bescherming van invloeden van buitenaf, dan bij een kast die op kantoor gebruikt wordt. Hiervoor zijn diverse eisen opgesteld in de beschermingsgraad IP, betreffende de bescherming tegen voorwerpen, vloeistoffen en mechanische schokken. Als professioneel bedrijf zijn onze medewerkers op de hoogte van alle eisen om zo een veilige industriële verdeelkast te installeren in uw bedrijf.

Mogelijkheden en maatwerk industriële verdeelkast

De indeling en ontwerp van verdeel- en schakelkasten is heel divers en dus aanpasbaar. Een industriële verdeelkast kan samengebouwd worden, maar ook los. Tevens zijn er diverse mogelijkheden in het soort tussenschotten, afdichtingen en kappen. Vlasblom Paneelbouw Service staat u graag bij met advies om te bepalen wat voor u de beste opties zijn. Onze verdeelinrichtingen bezitten over een goede behuizing voor diverse elektrische verdeel- en schakelapparatuur. Tevens is het mogelijk om de kasten zowel hangend als staand te implementeren. Zo kunnen wij een industriële verdeelkast maken die is ingericht aan de hand van uw wensen en specificaties.

Verdeelkasten voor diverse toepassingen

In samenwerking met andere experts is Vlasblom in staat om u de gewenste besturingspanelen, software, verdeelkasten en voor diverse doeleindes te leveren. Op basis van uw wensen bouwen, bekabelen en testen wij complete besturingssystemen, panelen en verdelers. U kunt uw opdracht geheel aan ons uitbesteden en wij ontwerpen en produceren uw project in onze eigen montageruimte.

Industriële verdeelkast nodig? Schakel Vlasblom in

Wilt u kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid? Schakel dan Vlasblom Paneelbouw Service in voor de productie van uw industriële verdeelkast. U kunt op onze website vrijblijvend een offerte aanvragen. Voor meer informatie over een industriële verdeelkast kunt u ons telefonisch bereiken op: 06-44932087.